Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Βεστιάριο "Σ. Βαλλίδου-Πάτρα"

0
0
0
s2sdefault

Το Βεστιάριο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης οργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012 από ομάδα καθηγητών του σχολείου που πρόσφερε εθελοντικά την βοήθειά του όπως οι Κατσαούνης Θεόδωρος, Μοσχογιάννης Στέργιος, Μαύρου Ειρήνη, Καρπίδα Ελένη, Παπαοικονόμου Στεφανία, Τσόκα Παναγιώτα και Σβορώνου Λουκία. Εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου και έχει ένα πλήρως ενημερωμένο αρχείο. Δέχεται δωρεές σε θεατρικά κοστούμια και αντικείμενα από μαθητές, μαθήτριες, καθηγητές, γονείς ή και τρίτους. Ευχαριστούμε πολύ τον Νικόλαο Νικολαΐδη, Πρόεδρο του συλλόγου αποφοίτων Μ.Σ.Θ. για τη δωρέα παραχώρηση ενός καθρέφτη τοίχου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες : Καρπίδα Ελένη  και Σβορώνου Λουκία.

  • vestiario_001
  • vestiario_002
  • vestiario_003
  • vestiario_004
  • vestiario_005

Το 2016 η συνταξιούχος συνάδελφος κ. Σοφία Βαλλίδου-Πάτρα παραχώρησε δωρεάν στο Βεστιάριο του Μ.Σ.Θ. πλήθος ενδυμάτων, κατασκευών, σκηνικών, αξεσουάρ κ.ά. προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε παραστάσεις. Για το λόγο αυτό το βεστιάριο μετονομάστηκε σε Βεστιάριο "Σ. Βαλλίδου-Πάτρα".

  • vestiario1
  • vestiario2
  • vestiario3
  • vestiario4

Η κ. Σοφία Βαλλίδου-Πάτρα σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά. Μαθήτευσε δίπλα σε "υπέροχους δασκάλους στη μουσική και το θέατρο", όπως αναφέρει η ίδια. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο δάσκαλος-σύζυγός της κ. Κ. Πάτρας που της μετέδωσε το πάθος για την τέχνη. Το θέατρο και τη μουσική, τις δύο αυτές Τέχνες, τις χρησιμοποίησε ως μέσο για να γνωρίσουν οι μαθητές της τον εαυτό τους και να γίνουν λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Εργάστηκε πολλές ώρες επιπλέον του υποχρεωτικού της ωραρίου στο δημόσιο σχολείο, ιδιαίτερα στο 2ο και 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να πάρει ένας δάσκαλος από τις ψυχές των μαθητών ήταν η ολοκλήρωση της προσωπικότητάς της. Δίδασκε και διδασκόταν μέσα από αυτές τις δύο Τεχνες και σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία της ως εκπαιδευτικός, συνεχίζει να διδάασκεται μέσα από άλλους δρόμους πια αγαπημένους.

[Το κείμενο συντάχθηκε από την Καρπίδα Ελένη]

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Το σχολείο μας Κτιριακές εγκαταστάσεις Βεστιάριο "Σ. Βαλλίδου-Πάτρα"