Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

0
0
0
s2sdefault

Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (Ε.Φ.Ε.) υποστηρίζει τη διδασκαλία των μαθημάτων Φυσικών Επιστημών (Φ.Ε.) μέσα από απλά πειράματα, με απλά υλικά και μέσα. Αποτελείται από μία αίθουσα στην οποία πραγματοποιούνται οι εργαστηριακές δραστηριότητες και παρασκευαστήριο. Διαθέτει εξοπλισμό οργάνων και παρασκευασμάτων, προβολέα διαφανειών, για τα μαθήματα βιολογίας, γεωγραφίας και για σειρά χαρτών. 

Διαθέτει επίσης εξοπλισμό πολυμέσων: ηλεκτρονικό υπολογιστή, μηχάνημα προβολής (βιντεοπροβολέα) και οθόνη. Με τη χρήση πολυμέσων πραγματοποιούνται αρκετές πειραματικές δραστηριότητες (όχι μόνο οι υποχρεωτικές), κυρίως όταν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στην πραγματοποίηση των πειραμάτων λόγω της φύσης τους ή λόγω μεγάλου κόστους του απαιτούμενου εξοπλισμού. Η χρήση των πολυμέσων λειτουργεί συμπληρωματικά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, χωρίς να αντικαθιστά τη βιωματική μάθηση, με σκοπό την κατανόηση δύσκολων εννοιών ή φαινομένων και συνεπώς αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Οι εργαστηριακές δραστηριότητες γίνονται είτε με τη μορφή «πειραμάτων επίδειξης» είτε με τη μορφή «μετωπικών πειραμάτων» (δηλαδή πειραμάτων που γίνονται από τους ίδιους τους μαθητές χωρισμένους σε ομάδες των 3-4 ατόμων) είτε με προβολή βίντεο ενός πειράματος και προγραμματίζονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς από τους διδάσκοντες καθηγητές.

  • ximeia_001
  • ximeia_002
  • ximeia_003
  • ximeia_004

Ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ φροντίζει για τη διευθέτηση κάθε οργανωτικού, τεχνικού ή άλλου προβλήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εργαστηρίου του οποίου έχει αναλάβει την ευθύνη και προσφέρει κάθε δυνατή αρωγή στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04 που χρησιμοποιούν το εργαστήριο. Βέβαια είναι απαραίτητη η ανανέωση και ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού του εργαστηρίου. Η σύνδεση με διαδίκτυο στο εργαστήριο θα βοηθούσε τους καθηγητές των φυσικών επιστημών και θα έδινε νέα ώθηση στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων.

Παρόλα αυτά στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, τα παιδιά μέσω των πειραμάτων που πραγματοποιούνται, συνδέουν την επιστήμη με καθημερινές καταστάσεις και έχουν την δυνατότητα να βρουν απαντήσεις στις απορίες τους. H χρήση του εργαστηρίου, με μεράκι και διάθεση από πλευράς των διδασκόντων, κάνουν τις Φυσικές Επιστήμες πιο προσιτές στους μαθητές μας.

Υπεύθυνη Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών: Βαρυπάτη Αθηνά

  • fisiki_001
  • fisiki_002
  • fisiki_003
  • fisiki_004

[Το κείμενο συντάχθηκε από την Αθηνά Βαρυπάτη και τις φωτογραφίες των πειραμάτων παραχώρησε η Αλεξάνδρα Λιθοξοΐδου]

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Το σχολείο μας Κτιριακές εγκαταστάσεις Εργαστήρια Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (Ε.Φ.Ε.)