Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Σύνολο ''Λαϊκό Ρεμπέτικο τραγούδι''

0
0
0
s2sdefault

Το σύνολο ‘’Λαϊκό-Ρεμπέτικο’’ του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης αποτελεί την ανέλιξη του προϋπάρχοντος συνόλου ‘’Νεότερης Λαϊκής Μουσικής’’ που πρωτοδημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2004-2005 και λειτουργεί έως σήμερα.

Εμπλουτισμένο με τραγούδια από το ρεμπέτικο χώρο, το σύνολο αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις διαδίδουν την αγάπη τους για τα δύο αυτά μουσικά είδη.

Την σχολική χρονιά (2010-2011) οι ''ρεμπέτες'' του συνόλου συνεργάστηκαν με το σύνολο ''ρεμπέτικο-τάνγκο'' (υπεύθυνες καθηγήτριες Σβορώνου Λουκία και Καρπίδα Ελένη) στα πλαίσια της μουσικοχορευτικής παράστασης ''Μουσικοί μετανάστες από το ρεμπέτικο στο τάνγκο'' που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο 2011 στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του σχολείου.

Τη 2012-2013 το σύνολο ''Λαϊκό-Ρεμπέτικο'' συνεργάστηκε με το σύνολο ''Μουσικές του κόσμου''.

Υπεύθυνος συνόλου: Κατσαούνης Θεόδωρος

  • rebetiko_001
  • rebetiko_002
  • rebetiko_003

[Το κείμενο συντάχθηκε από το Θεόδωρο Κατσαούνη]

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Μουσικά σύνολα Λαϊκό-Ρεμπέτικο τραγούδι