Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Συμφωνιέτα (Ορχήστρα)

0
0
0
s2sdefault

Η ορχήστρα είναι ένα μεγάλο οργανικό σύνολο, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις ομάδες οργάνων (έγχορδα, πνευστά και κρουστά). Οι μαθητές μαθαίνουν να παίζουν συλλογικά μαζί με όργανα διαφορετικών ηχοχρωμάτων και εντάσεων και έρχονται σε επαφή με έργα του κλασικού κυρίως ρεπερτορίου από τις εποχές μπαρόκ, κλασική και σύγχρονη.

Το σύνολο της Ορχήστρας δημιουργήθηκε από την αρχή λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έδωσε πολλές συναυλίες, συμμετείχε σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ απέσπασε βραβεία και επαίνους στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Χαρακτηριστικά την τριετία 1997-1999 συνεργάστηκε με το θεατρικό σύνολο του Μ.Σ.Θ. και ανέβασαν από κοινού τα έργα: ''Βάτραχοι'' του Αριστοφάνη, '' Το 'Φιόρε του Λεβάντε'' του Γ. Ξενόπουλου και ''Τρωάδες'' του Ευρυπίδη.

Σημαντική ήταν η προσφορά των μη μόνιμων καθηγητών στο σχολείο μας Παντελή Τερεζάκη και Κωστή Παπάζογλου οι οποίοι διετέλεσαν κατά το παρελθόν διευθυντές της ορχήστρας. Το 2011-2012 σηματοδότησε ένα νέο ξεκίνημα του συνόλου αυτού και όλοι οι μαθητές που το παρακολούθησαν συμμετείχαν σ’αυτό για πρώτη φορά. Το εγχείρημα ανέλαβαν οι καθηγητές του σχολείου μας: Μυρίδου Μαρία (διδασκαλία εγχόρδων), Καρασσαβίδης Νίκος και Παυλίδου Γεσθημανή (διδασκαλία πνευστών) και Κεντρωτής Κώστας (διδασκαλία, επιλογή ρεπερτορίου, ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση).  

  • school orchestra_001
  • school orchestra_002

Το 2012-2013 τη Συμφωνιέτα (Ορχήστρα) ανέλαβαν οι καθηγητές του σχολείου μας: Μητριτζάκη Μαρία (διδασκαλία εγχόρδων), Καρασσαβίδης Νίκος και Παυλίδου Γεσθημανή (διδασκαλία πνευστών), Γιαρουτζίδης Αντώνης (διδασκαλία κρουστών) και Κεντρωτής Κώστας (διδασκαλία, επιλογή ρεπερτορίου, ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση).

Το 2013-2014 τη Συμφωνιέτα (Ορχήστρα) έχουν αναλάβει οι καθηγητές του σχολείου μας: Κεντρωτής Κώστας (διδασκαλία, επιλογή ρεπερτορίου, ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση) και Ευγένιος Κανδυλίδης, Γεσθημανή Παυλίδου, Ευαγγελία Σίμου.

Από το 2014-2015 την ορχήστρα διευθύνει ο Στέργιος Μοσχογιάννης και συνεργάζονται οι καθηγητές: Ευγένιος Κανδυλίδης, Γεσθημανή Παυλίδου, Ιωάννα Τασιούλα, Κατερίνα Ανδριανάκη.

1. Beethoven Εισαγωγή "Egmont" έργο 84 - Διεύθυνση: Στέργιος Μοσχογιάννης - ζωντανή ηχογράφηση Απρίλιος 2017 από το Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ, θέατρο "Θεοπίστη Οσλιανίτου" Μ.Σ.Θ.

2. John Williams Schindler's List Soundtrack - Διεύθυνση: Στέργιος Μοσχογιάννης, Σόλο βιολί: Κύριλλος Βόλκοφ - ζωντανή ηχογράφηση Απρίλιος 2017 από το Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ, θέατρο "Θεοπίστη Οσλιανίτου" Μ.Σ.Θ.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

[Το κείμενο συντάχθηκε από την Ευαγγελία Μητσοπούλου]

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Μουσικά σύνολα Συμφωνιέτα (Ορχήστρα)