Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής

0
0
0
s2sdefault

Το Σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές σε άμεση επαφή με το ρεπερτόριο της ελληνικής παράδοσης με τα δημοτικά τραγούδια. Αποτελείται τόσο από χορωδία όσο και από ορχήστρα η οποία πλαισιώνεται συνήθως από τα όργανα: κανονάκι, ούτι, τουμπελέκι, λαούτο, κλαρίνο, φλογέρα, ντέφι.

Το Σύνολο συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις του σχολείου και έχει αποσπάσει το Α' Βραβείο το 2008 στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Κατά διαστήματα στο παρελθόν, διευθυντής του συνόλου υπήρξε ο αναπληρωτής καθηγητής Βασίλειος Κασούρας.

Υπεύθυνοι καθηγητές (2011-2012): Ελευθέριος Ελευθεριάδης, Ηλίας Κεχαγιάς, Ιωάννης Παπαχρήστου, Παναγιώτης Ζερβούλιας (1ο σύνολο) και Βασίλειος Κασούρας (2ο σύνολο).

  • paradosiaki_001
  • paradosiaki_003
  • paradosiaki_004
  • paradosiaki_005

Το σχολικό έτος 2012-2013, το σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής έχουν αναλάβει οι καθηγητές: Ηλίας Κεχαγιάς, Ιωάννης Παπαχρήστου και Στυλιανή Λαλάγκα (χορός).

Το σχολικό έτος 2013-2014, το σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής έχει αναλάβει ο καθηγητής Ιωάννης Παπαχρήστου

[Το κείμενο συντάχθηκε από την Ευαγγελία Μητσοπούλου]

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Μουσικά σύνολα Ελληνική Παραδοσιακή μουσική