Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Συμμετοχή ομάδας ρομποτικής Μ.Σ.Θ. στον διαγωνισμό FIRST LEGO LEAGUE

0
0
0
s2sdefault

Παρατίθεται ενημέρωση του κ. Πανταζή Φέτση

Αξιότιμη Κυρία Μωσαίδου,

     Με το παρόν θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και κατ’ επέκταση το σχολείο ότι η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας έλαβε μέρος στα προκριματικά του Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά του FIRST LEGO LEAGUE με τίτλο INTO ORBIT (Σε τροχιά), που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 09/02 και την Κυριακή 10/02. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας, σε συνεργασία και για τη φετινή σεζόν με τη ΔΕΘ HELEXPO.

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας «MUSIC ROBOTS” κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μαζί με άλλες 15 ομάδες από τις 48 συνολικά που έλαβαν μέρος στα προκριματικά της Θεσσαλονίκης. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Μαρτίου όπου θα λάβουν μέρος ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Ο φετινός διαγωνισμός προσκαλούσε περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνούσαν, θα μάθαιναν, αλλά και θα έβρισκαν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, οι ομάδες έπρεπε να επιλέξουν και να λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του P r o j e c t. Έπρεπε να χτίσουν, να δοκιμάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο R o b o t G a m e . Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά έπρεπε να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και να ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Όπως καταλαβαίνετε ο ανταγωνισμός, με την καλή του έννοια, ήταν μεγάλος και παρόλο το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους τα παιδιά για να προετοιμαστούν κατάφεραν μια σπουδαία πρόκριση που τους έκανε περήφανους εκπροσωπώντας το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους Αμανατίδη Κωνσταντίνο, Καλογήρου Φίλιππο, Κοσμίδη Αθανάσιο, Παπαπασχάλη Πασχάλη, Σεκέρογλου Βασίλειο, Σιδηροπούλου Χριστίνα, Σπύρου Οδυσσέα, Ψαροκωστόπουλο Ιωάννη.

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της ομάδας αλλά και προσωπικά για την υπομονή σας τα απογεύματα που συγκεντρώνεται η ομάδα, αλλά και για την διάθεση του χώρου και των υπολογιστών του σχολείου για την προετοιμασία μας.

Με εκτίμηση,
Πανταζής Φέτσης
Εκτελών χρέη προπονητή

Στην ομάδα ρομποτικής ΜΣΘ 2019 συμμετέχουν οι μαθητές:

Αμανατίδης Κώστας, Α΄ Λυκείου
Καλογήρου Φίλιππος, β΄ γυμνασίου
Κοσμίδης Αθανάσιος, Α΄ Λυκείου
Παπαπασχάλης Πασχάλης, β΄ γυμνασίου
Σεκέρογλου Βασίλης, β΄ γυμνασίου
Σιδηροπούλου Χριστίνα, α΄ γυμνασίου
Σπύρου Οδυσσέας, β΄ γυμνασίου
Ψαροκωστόπουλος Γιάννης, Α΄ Λυκείου
 
  • lego-league-2019a
  • lego-league-2019b
  • lego-league-2019c

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής.

0
0
0
s2sdefault

Η ομάδα ρομποτικής του Μ.Σ.Θ. συμμετείχε στον Μεγάλο Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League Greece που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 7 και 8 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΕΣΙΣ. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμασίας που είχε στη διάθεσή της, η ομάδα δούλεψε με ενθουσιασμό και μεράκι και κατόρθωσε να κερδίσει το Βραβείο των Κριτών Ανερχόμενο Αστέρι. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 52 ομάδες από την Ελλάδα και 3 από τη Βουλγαρία.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές: Γεωργόπουλο Δημήτρη, Παπαγεωργίου Ιωάννη, Στεφανίδη Ελευθέριο, Τσιμπιράκη Ιάσονα, Φέτση Άγγελο, Φωκά Νικόλαο, Χαλκιά Χαράλαμπο, Χαρμπίλα Νικόλαο, Χριστοδούλου Μάριο της Α΄ Γυμνασίου και τους Κοψαχείλη Άγγελο και Χατζηασεμίδη Μιχαήλ της Β΄ Γυμνασίου.

Υπεύθυνη ομάδας η κ. Μωσαΐδου Ειρήνη.

  • robotiki1
  • robotiki2
  • robotiki3
  • robotiki4
  • robotiki5

Το Μ.Σ.Θ. συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

0
0
0
s2sdefault

Για 2η συνεχή χρονιά, το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει με μια ομάδα μαθητών του Γυμνασίου στο διαγωνισμό Ρομποτικής 2014-2015. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο συνημμένο αρχείο.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Το ΜΣΘ  στο διαγωνισμό Ρομποτικής.pdf)Diagonismos Robotikis[ ]94 kB

Εργαστήριο Ρομποτικής στο ΜΣΘ

0
0
0
s2sdefault

Εργαστήριο Ρομποτικής στο ΜΣΘ
Το πρώτο εργαστήριο Ρομποτικής έγινε στο εργαστήριο Πληροφορικής του ΜΣΘ την 6η ώρα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου 2013. Το παρακολούθησαν 23 μαθητές του Γυμνασίου. Εισηγητής ήταν ο κ. Βασίλης Τάνης, υπεύθυνος της δράσης από την ομάδα eduAct, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για το περιεχόμενο του εργαστηρίου ρομποτικής που θα στηθεί σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Χορτιάτη-Πυλαίας καθώς και για τον διαγωνισμό ρομποτικής FLL που θα γίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις αρχές Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες: http://robotics.eduact.org/

Για την οργάνωση στο σχολείο: Αναστασία Πένογλου.

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Ομάδα Ρομποτικής