Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

15-3-2014 Συναυλία με έργα μαθητών, αποφοίτων, καθηγητών Μ.Σ.Θ. (μέρος 1ο)

0
0
0
s2sdefault

15march2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ.

Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης οργανώνει δύο μουσικές συναυλίες με έργα που έχουν συνθέσει μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι του σχολείου. Η πρώτη συναυλία, που θα δοθεί

το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 8.00 μ.μ.,

περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου, τζαζ, ραπ, αυτοσχεδιασμούς, εκκλησιαστική μουσική και τραγούδια για φωνή και πιάνο ή κιθάρα. Η δεύτερη συναυλία θα δοθεί την

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 8.00 μ.μ.

θα περιλαμβάνει κυρίως ορχηστρικά κομμάτια σε ήχους ροκ, ποπ, σουίνγκ και χέβυ μέταλ. Συνολικά παρουσιάζονται περισσότερα από 30 έργα, συνθέσεις ισάριθμων κυρίως μαθητών, οι οποίοι πλαισιώνονται από απόφοιτους και καθηγητές του σχολείου.

Η συναυλία σύνθεσης είναι μια απόπειρα που, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θέτει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους νέους και να τους παροτρύνει να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τις προσωπικές τους μουσικές αναζητήσεις και επιλογές. Οι συνθέσεις είναι ατομικές και μερικές φορές αποτέλεσμα συνεργασίας δύο ή περισσότερων ατόμων.

Οι στίχοι είναι πρωτότυποι, η ενορχήστρωση και η εκτέλεση των έργων που παρουσιάζονται και στις δύο συναυλίες είναι των ίδιων των συνθετών, οι οποίοι, επίσης, επέλεξαν τα μέλη των μουσικών σχημάτων τους ανάμεσα από τα μέλη της σχολικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου. Οι συμμετέχοντες μαθητές, συνθέτες, εκτελεστές, ερμηνευτές, είναι μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2310 300 828. Το αναλυτικό πρόγραμμα και τα ονόματα των συντελεστών των δύο συναυλιών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μ.Σ.Θ. www.msth.gr

Η Διευθύντρια του Μ.Σ.Θ.
Ειρήνη Μωσαΐδου

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (15-3-2014Deltio Typou.pdf)Deltio Typou-15-3-2014[ ]45 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (15-3-2014_programma_1h synaulias.pdf)Programma 1h synaulia_15-3-2014[ ]478 kB

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Διαγωνισμός & Συναυλίες Σύνθεσης Μ.Σ.Θ. 15-3-2014 Συναυλία με έργα μαθητών, αποφοίτων, καθηγητών Μ.Σ.Θ. (μέρος 1ο)