Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

No result.

Δράση της μαθητικής ομάδας "Η Βουλή των εφήβων"

0
0
0
s2sdefault
Η ομάδα του σχολείου για το Πρόγραμμα "Η Βουλή των Εφήβων", στο πλαίσιο του θέματος "Δράσεις αλληλεγγύης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες", επισκέφθηκε σήμερα 1/3/2019 τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη και συμμετείχε ενεργά στη διανομή του συσσιτίου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος συνεργάζεται με τη ΜΚΟ Praksis, ξεναγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αστέγων.  Κατά την επίσκεψη στις δύο παραπάνω δομές, οι μαθητές πρόσφεραν είδη ξηράς τροφής και είδη ένδυσης που συγκεντρώθηκαν από τη μαθητική κοινότητα. 
 
Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος είναι η κ. Ελισάβετ Γαβριηλίδου.

Ιστοσελίδα Μ.Σ.Θ.

0
0
0
s2sdefault

Η ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το σχολικό έτος 2003-2004 με πρωτοβουλία της καθηγήτριας πληροφορικής Αναστασίας Πένογλου η οποία σε συνεργασία με τους μαθητές της από το σύνολο Πληροφορικής "e-εκδήλωση: Η ιστοσελίδα του σχολείου" δούλεψαν ακατάπαυστα για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό. Πήραν τα μητρώα του σχολείου, προγράμματα από παλαιότερες εκδηλώσεις, ηχογραφήσεις εκδηλώσεων, φωτογραφίες, καταστάσεις του σχολείου, λογότυπα, αρχεία από τη μηχανογράφηση, φωτογράφησαν όσους από τους μαθητές του Γυμνασίου ήθελαν να φωτογραφηθούν, μάζεψε τα σχόλια των συμμαθητών για το σχολείο και τις αγαπημένες τους ιστοδελίδες. Η ομάδα του συνόλου χρησιμοποίησε προγράμματα κατασκευής ιστοδελίδων, επεξεργασίας φωτογραφιών, επεξεργασίας ήχου κ.ά.

Αναφέρονται αλφαβητικά οι μαθητές του συνόλου:
Βασιλόπουλος Σωκράτης, Γιαννέζη Θεανώ, Ευστρατιάδης Ευστράτιος, Ζελιαλίδου Αλεξάνδρα, Κυρατζή Μαρία, Λιμογιάννη Ευγενία,
Μουρατίδης Αλέξανδρος, Ναάζ Ράζια Θεοδώρα, Παπαγιάννης Μανόλης, Τσιλεμάνης Αλέξανδρος, Χατζηγεωργίου Βαγγέλης.
Άλλοι μαθητές που προσέφεραν τη βοήθειά τους:
Γκιβίσης Κώστας, Κοσίδης Χρήστος, Λάσκαρης Ευγένιος, Ντομπρέ Χριστίνα, Πίσπας Θανάσης, Ψαρίδης Θανάσης

Από το Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης και ενημέρωσης του δικτυακού τόπου του Μ.Σ.Θ. ο καθηγητής Βασίλειος Βέτσος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2006 προστέθηκε στη συνδιαχείριση και ο καθηγητής Στέργιος Ζυγούρας ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Μ.Σ.Θ.

Από τον Οκτώβριο 2011 η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με το Joomla και η ομάδα διαχείρισής της ανανεώθηκε ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Μ.Σ.Θ. ως εξής:
Διαχειριστές οι: Διευθύντρια κ. Ειρήνη Μωσαΐδου-Καμπαδάκη, καθηγήτρια Ευαγγελία Μητσοπούλου
Χειριστές οι καθηγητές: Ελένη Καρπίδα, Θεόδωρος Κατσαούνης, Ειρήνη Μαύρου και Λουκία Σβορώνου.

Οκτώβριος 2011: μήνυμα της ομάδας
"Ως νέα ομάδα της ιστοσελίδας, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το έργο των προκατόχων μας, να μιμηθούμε το μεράκι τους και με εφόδια την κατάρτιση, τη διάθεση, τη φαντασία και τη συνεργασία με όλο το Σύλλογο Διδασκόντων του Μ.Σ.Θ. να παρουσιάσουμε μία ιστοσελίδα σύγχρονη, λιτή, ανανεωμένη και ενημερωμένη που θα αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Συνοδοιπόροι σε αυτήν μας την προσπάθεια είναι και ο Σύλλογος Αποφοίτων Μ.Σ.Θ., μέλη του οποίου αφιερώνουν τον ελεύθερο προσωπικό τους χρόνο για να μας στηρίξουν. Ιδιαίτερη μνεία θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε και στον πολιτικό μηχανικό και ταμία του Συλλόγου Αποφοίτων Γεωργιάδη - Φίλικα Κωνσταντίνο για την πολύπλευρη βοήθειά του στο στήσιμο της καινούργιας ιστοσελίδας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο 'Οταν οι λέξεις ηχούν... για το σκεπτικό της δημιουργίας της νέας ιστοσελίδας."

Από τον Οκτώβριο 2011 έως και σήμερα, επιμορφώθηκαν τρεις καθηγητές του σχολείου από την Ευαγγελία Μητσοπούλου σχετικά με τη διαχείριση της ιστοσελίδας.

Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα. - Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

 

Ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας 2012-2013:
Διαχειριστές: Διευθύντρια κ. Ειρήνη Μωσαΐδου-Καμπαδάκη, καθηγήτρια Ευαγγελία Μητσοπούλου
Χειριστές οι καθηγητές: Άννα Δάνη, Δημήτρης Τζοβανάκης

Ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας 2013-2014:
Διαχειριστές: Διευθύντρια κ. Ειρήνη Μωσαΐδου-Καμπαδάκη, καθηγήτρια Ευαγγελία Μητσοπούλου
Χειρίστρια η καθηγήτρια: Ελένη Καρπίδα

Ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας 2014-2015:
Διαχειριστές: Διευθύντρια κ. Ειρήνη Μωσαΐδου-Καμπαδάκη, καθηγήτρια Ευαγγελία Μητσοπούλου
Χειρίστρια η καθηγήτρια: Αγγελική Κρίσιλα

Ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας 2015-2016:
Διαχειριστές: Κωνσταντίνος Κεντρωτής, Ευαγγελία Μητσοπούλου, Παναγιώτα Τσόκα

Ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας 2016-2017:
Διαχειριστές: Κωνσταντίνος Κεντρωτής, Ευαγγελία Μητσοπούλου

Αναβάθμιση του δικτυακού τόπου, το καλοκαίρι του 2017, από την καθηγήτρια Αναστασία Πένογλου, Πληροφορικό.

Ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας 2017-2018:
Διαχειριστές:

Εργαστήριο Grundtvig

0
0
0
s2sdefault

05-03-2012 ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Μπορείτε να παρακολουθήσετε από το youtube όλη την ανοιχτή εκδήλωση-παρουσίαση του Εργαστηρίου Grundtvig που πραγματοποιήθηκε στις 17-2-2012 στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

05-02-2012 Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην Ανοιχτή εκδήλωση Παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Grundtvig με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και ειδική μουσική αγωγή» την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών, εργασιών, εισηγήσεων και μουσικών εκτελέσεων πάνω στον άξονα της ειδικής μουσικής αγωγής και εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (1992-2012).
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/Grundtvig της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

26-12-2011 Ανακοινώθηκαν οι συμμετέχοντες από Ελλάδα που έγιναν δεκτοί στο εργαστήριο Grundtvig το Φεβρουάριο 2012 στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε διαβάστε το συνημμένο έγγραφο ''Πρακτικό επιλογής υποψηφίων από Ελλάδα.''

14-12-2011: Ανακοινώθηκαν οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό που έγιναν δεκτοί στο εργαστήριο Grundtvig το Φεβρουάριο 2012 στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε διαβάστε το συνημμένο έγγραφο.

Tο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού τομεακού Προγράμματος Grundtvig του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση, διοργανώνει εργαστήριο με θέμα "Νέες Τεχνολογίες και ειδική μουσική αγωγή" στη Θεσσαλονίκη στις 12-18 Φεβρουαρίου 2012. Το έργο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα Grundtvig). 

Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει εκμάθηση του μουσικού κώδικα Braille Ευρωπαϊκής και Ελληνικής παραδοσιακής-βυζαντινής μουσικής και παρουσίαση καινοτόμων εκαιδευτικών δράσεων σε ομαδοσυνεργατικό περιβάλλον. Η γλώσσα διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι η αγγλική.

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Νοεμβρίου 2011. 

Υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης του εργαστηρίου: π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης καθηγητής μουσικής Μ.Σ.Θ.

[Το κείμενο συντάχθηκε από τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη]

Εκδοτική δραστηριότητα

0
0
0
s2sdefault

Η Εκδοτική δραστηριότητα του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2000 με την ηχογράφηση του πρώτου CD της χορωδίας του σχολείου. Tο 2002 και το 2007 ακολούθησε η παραγωγή του δεύτερου και τρίτου CD αντίστοιχα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διδασκαλία της χορωδίας του Μ.Σ.Θ. και στα τρία CD είχε η Αγγελική Κρίσιλα με τη συνεργασία των καθηγητριών Ανθή Τατσιούλη (τραγούδι) και Σοφία Zουμή (πιάνο), ενώ συμμετείχαν και οι μαθητές Γιώργος Κοσίδης (πιάνο στο 1ο και 2ο CD) και Νίκος Αναδολής (πιάνο στο 3o CD). Η ηχογράφηση του πρώτου CD έγινε στο Studio Polytropo στη Θεσσαλονίκη με ηχολήπτη το Χριστόφορο Τσιτουρίδη κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Απρίλιο 2000 και με τη συνεργασία των καθηγητριών του σχολείου Αντωνίου Παναγιώτα και Τέντα Γεωργία. Ο τίτλος του CD είναι "Ευ ηχείν'' και περιλαμβάνει διάφορα τραγούδια τόσο Ελλήνων όσο και ξένων συνθετών.

  • cd_001
  • cd_002
  • cd_003
  • cd_004

Tο δεύτερο CD της χορωδίας το 2002 με τον τίτλο ''By the riverside" περιλαμβάνει τραγούδια spirituals και gospels, ένα εντελώς διαφορετικό ρεπερτόριο από εκείνο του πρώτου CD. Η ηχογράφηση έγινε κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Απρίλιο 2002 στο Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής & Τηλεοπτικών Συστημάτων Α.Π.Θ. με ηχολήπτη το Φώτη Σακαλή. Συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες του σχολείου: Αντωνίου Παναγιώτα,  Παλιούρα Ιωάννα, ενώ πολύτιμη βοήθεια πρόσφεραν η Όλγα Καλογερομήτρου και η αείμνηστη Κωνσταντίνα Κιατύπη.

Το 2007 κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά CD της χορωδίας με τον τίτλο ''...κι επί γης ειρήνη'' περιλαμβάνοντας γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. 

  • cd_005
  • cd_006

Η ηχογράφηση έγινε στο Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής & Τηλεοπτικών Συστημάτων Α.Π.Θ. και Ι.Ε.Κ. Ακμή με ηχολήπτες τους Κόντο Κωνσταντίνο και Τσιτουρίδη Χριστόφορο αντίστοιχα. Συνεργάστηκαν οι καθηγητές του σχολείου: Αντωνίου Παναγιώτα,  Γαρυφαλίδου Βασιλική, Θεοδοσίου Βιργινία, Παλιούρα Ιωάννα, Τέντα Γεωργία και Τζοβανάκης Δημήτριος. Η παρουσίαση του CD έγινε σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Μ.Σ.Θ. τα Χριστούγεννα του 2007.

Το αποτέλεσμα και των τριών CD ήταν συνισταμένη τόσο της συνεργασίας, της υπομονής, της επιμονής και της δημιουργικής διάθεσης όλων των μελών της χορωδίας όσο και των μαθητριών του σχολείου που συμμετείχαν είτε τραγουδώντας σόλο είτε παίζοντας πιάνο. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι τρεις παραγωγές στηρίχθηκαν από την προσφορά τόσο διαφόρων χορηγών όπως Δήμος Πυλαίας, Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, ΙΕΚ Ακμή, Alexander & Jacob: Fashion for a Woman (σε δύο CD), Νομαρχία Θεσσαλονίκης-Κέντρο Πολιτισμού όσο και των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων του Μ.Σ.Θ.

Το 2010 με πρωτοβουλία της αποσπασμένης φιλολόγου Βασιλικής Παππά εκδόθηκε το πρώτο εξαμηνιαίο περιοδικό του σχολείου μας με τίτλο ''Crescendo'' και συμμετοχή των μαθητών του Μ.Σ.Θ. στη συντακτική ομάδα: N. Aγγελίδου, Ε. Αργυροπούλου, Ι. Αυγερινός, Ε. Βουγιατζή, Α. Καϊτανίδης, Ε. Καραγκάνη, Θ. Κυριακίδου, Φ.-Χ. Μαλλά, Γ. Μαργαρίτου, Β. Μεντεσόπουλος, Π.-Ρ. Μπλέτσου, Α. Ξανθοπούλου, Π. Περπερίδου, Α.-Μ. Ράμι, Κ. Σαακιάν, Ε. Σκιαδοπούλου, Σ. Σκαρλάτου και Κ. Τουκμενίδου. Στην επιστημονική ομάδα του περιοδικού συνεργάστηκαν καθηγητές του σχολείου και η επιμέλεια έγινε από τη Β. Παππά. Τα άρθρα διαπραγματεύονται διάφορα θέματα τόσο μουσικά όσο και επιστημονικά, ενώ υπάρχει και εκτενές αφιέρωμα στο Θεσσαλονικιό συνθέτη Νικόλαο Αστρινίδη (1921-2010).

  • periodiko_001
  • periodiko_002
  • periodiko_003

CD MousThessΤο CD "Νεανικές Δημιουργίες 2016-17" είναι αποτέλεσμα πολιτιστικού προγράμματος που πραγματοποίησαν μαθητές της Α και Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευαγγελία Μητσοπούλου. Οι μαθητές και μαθήτριες το σχολικό έτος 2016-17 συνέθεσαν και ερμήνευσαν δικά τους κομμάτια, τα οποία βραβεύθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Οι ηχογραφήσεις έγιναν το Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο 2017 στο στούντιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την ηχοληψία, την επεξεργασία και το mastering του CD έκανε ο Φώτης Σακαλής και τη σχεδίαση του εντύπου ο Χρήστος Διττόπουλος. Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από τις ηχογραφήσεις στο στούντιο και είναι της μαθητριας Ευγενίας Σκολίδη (Α Λυκείου).
Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μ.Σ.Θ. που συνέβαλε οικονομικά στην έκδοση του CD, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη συνεργασία και την παραχώρηση του στούντιο, το Διευθυντή Μ.Σ.Θ.(2015-2016) κ. Αντώνιο Βλέτση και το Σύλλογο Διδασκόντων Μ.Σ.Θ. για την υποστήριξή τους, καθώς και τους γονείς των μαθητών και μαθητριών που έδωσαν την άδειά τους για τη δημοσίευση των συνθέσεων των παιδιών τους. Το CD διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://soundcloud.com/mousthess

  • 1-CDinfo
  • 2-CDinfo
  • 3-CDinfo

[Το κείμενο συντάχθηκε από την Ευαγγελία Μητσοπούλου]

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική el Δράσεις